Neler yeni

CS2 pro XANTARES'in Twitch yasağı yaklaşık 4 yıl sonra kaldırıldı

admin 

Administrator
Administrator
Kurucu
Web sitesi
www.mistikoyun.com
XANTARES twitch logosuyla

Twitch, Counter-Strike 2 profesyonel oyuncusu XANTARES'in platformdan gizemli bir şekilde kalıcı olarak yasaklanmasının üzerinden yaklaşık dört yıl geçtikten sonra yasağını kaldırdı.
Türk CS oyuncusu İsmailcan 'XANTARES' Dörtkardeş, Haziran 2021'de Twitch'te yasaklandı ve başlangıçta cezasının ne kadar süreceği hakkında hiçbir fikri yoktu.
"Twitch'ten yasaklandım beyler. Nedenini bilmiyorum ama kesinlikle hak ediyorum, bu onların suçu değil kardeşim," dedi yasaktan sonra.
Bir gün sonra, yasağın topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle verildiğini açıkladı; bazıları CS:GO maçındaki iddia edilen toksik davranışların yasaklamanın sebebi olduğunu düşünüyor.
Bugün, tam dört yıl sonra, XANTARES Twitch'e geri döndü.

Twitch, XANTARES'in yasağını dört uzun yılın ardından kaldırdı​

4 Haziran'da XANTARES'in Twitch kanalı 3 yıl 11 ay ve 5 gün sonra aniden yeniden açıldı.

Yasaklanmasından bu yana CS:GO, Counter-Strike 2 ile değiştirildiğinde büyük bir dönüşüm geçirdi . Yayıncı ayrıca Eternal Fire için yarışmaktan yeni takımı Aurora Gaming'e geçti.

Aurora, yasağa sevinçle karşılık verdi ve XANTARES'i etiketleyerek Twitch'te ne zaman yayın yapmayı planladığını sordu.

Ancak yasaklanmadan önce platformda 500.000'den fazla takipçisi bulunan XANTARES, 2024 yılında Kick'e geçiş yaptı ve Twitch'e geri dönüp dönmeyeceği henüz belli değil.

XANTARES, Twitch'in yasağını kaldırma talebine henüz yanıt vermedi ve kendisi, birkaç yıllık bekleyişin ardından siteye geri dönmesine izin verilen ilk süresiz yasaklı içerik üreticisi değil.

Özellikle, iki yıl boyunca Twitch'te yasaklanan Adin Ross, sonunda 2025'in başlarında tekrar göreve getirildi . Bu, Twitch'in kalıcı olarak yasaklanan içerik oluşturucuları hesaplarına erişimi geri yüklemek için başvuruda bulunabilecekleri konusunda uyarmasının ve sitenin yasaklama sisteminin "uzun süredir yayıncıları orantısız bir şekilde etkilediğini" kabul etmesinin ardından geldi.

Konuyu görüntüleyenler