Neler yeni

Anime Neden Avatar: Son Hava Bükücü

Anime

admin 

Administrator
Administrator
Kurucu
Katılım
1 Tem 2023
Mesajlar
3,001
Çözümler
8
Tepkime puanı
6
Puanları
38
Konum
İSTANBUL
Web sitesi
www.mistikoyun.com
Avatar: Son Hava Bükücü tanıtım posteri

Odadaki gökyüzü bizonuna son kez değinmenin zamanı geldi: işte bu yüzden Avatar: Son Hava Bükücü bir anime .
Avatar: Son Hava Bükücü'nün yeni canlı aksiyon versiyonunun 2024'te Netflix'e gelmesiyle birlikte , çok da eski olmayan bir tartışma yeniden su yüzüne çıktı: Dizi, Amerikan yapımı ilk anime olarak mı görülmeli ?
Bu, serinin ilk kez 2005 yılında Nickelodeon'da yayınlanmasından bu yana Batılı anime hayranlarını bölen tartışmalı bir konu. Cevap da basitti: elbette bu bir anime değil, Amerikan yapımı anime diye bir şey yok.

Ancak tanımların değişmesi ve animenin niş bir sektörden küresel bir fenomene dönüşmesiyle birlikte, eski bekçiliğe geri dönmenin zamanı geldi çünkü Avatar: Son Hava Bükücü, anime tanımına bir eldiven gibi uyuyor. İşte nedeni.

Avatar: Son Hava Bükücü konusu​



Henüz Avatar: Son Hava Bükücü'yü izlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Neredeyse yirmi yıldır hayranlarını kazanan, zamansız bir klasik. Ancak 2010 filmini atlayıp onun yerine yeni canlı aksiyon dizisini bekleyebilirsiniz.

Henüz Avatar: Son Hava Bükücü'yü izlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Neredeyse yirmi yıldır hayranlarını kazanan, zamansız bir klasik. Ancak 2010 filmini atlayıp onun yerine yeni canlı aksiyon dizisini bekleyebilirsiniz.

Ama şimdi avatar, Aang adında 12 yaşındaki bir çocuk geri döndü ve arkadaşları Katara, Sokka, Toph ve tabii ki sevimli gökyüzü bizonu Appa'nın yardımıyla başladığı işi bitirmeye hazır.

Avatar: Son Hava Bükücü'nün etkileri​

Avatar: The Last Airbender'ın bir anime olarak kabul edilmesinin nedenlerinden biri de sanatsal ve animasyon tarzıdır.


Dizinin yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko'ya göre bunu bir anime olarak sınıflandırıp sınıflandırmayacaklarından emin değiller. Bununla birlikte, 2021'de Nickelodeon'un Avatar: Braving the Elements podcast'iyle ilgili bir röportajında DiMartino, diziyi "animeye bir aşk mektubuna" benzetmişti.

Dizi, Hayao Miyazaki'nin Studio Ghibli'deki filmlerinden büyük ilham alıyor ; dinamik ve çok kültürlü bir dünya yaratmak için başta Çin olmak üzere Asya kültürlerinin unsurlarını diğer Doğu Asya, Güney Asya ve Kuzey Kutbu ile iç içe geçiriyor.

Avatar'ın seçtiği stil aynı zamanda tipik Batı animasyonlarından öne çıkan (SpongeBob Square Pants, Family Guy ve Phineas ve Ferb'ü düşünün) ve anime ile daha net bir şekilde uyum sağlayan gerçekçi insan tasarımlarını da içeriyor.

Bunun yanı sıra gibi popüler dizilerde de çalışan Güney Koreli stüdyo JM Animation , animasyonu çoğunlukla üstlendiği için. Artık Avatar: Son Hava Bükücü'nün bir anime olarak görülmesi gerektiği argümanına daha fazla inanılıyor.



Avatar'ın karakterleri​

Aang ve Katara

Avatar'ın animeye diğer Batı animasyonlarından daha çok benzemesinin bir başka nedeni de shonen karakter kinayelerini nasıl kullandığıdır.

Bunu düşün. Aang, altın kalpli, iyimser, saf kahramanımızdır. Sokka güvensiz yardımcımızdır. Zuko, kahramanımızın yenilgisini görmek için sabırsızlandığımız en büyük kötü adam. Ve son olarak, evrenin kötü adamlarını tek başına veya Aang'ın yardımıyla yenebilecek güçlü bir su bükücü olan Katara var.


Avatar: Son Hava Bükücü'nün film müziği​

Emmy ödüllü Jeremy Zuckerman ve Benjamin Wynn tarafından bestelenen film müziği, izleyicinin deneyimini geliştirmek ve serinin Studio Ghibli hissini vurgulamak için ağırlıklı olarak geleneksel Doğu Asya müziğinden yararlanıyor.

Tıpkı tipik bir anime müziği gibi, müzik de her bölümün atmosferini yaratmada önemli bir rol oynuyor. Ve canlı bir topluluk, Batı animasyonunda daha önce duyulmamış bir uygulama olan bazı müzik bestelerini seslendirdi.

Avatar ve animenin değişen tanımı​

Son olarak, insanların Avatar'ı bir anime olarak görmemelerinin ana nedenlerinden biri, tanım gereği animenin, Japonya'da üretilen elle çizilmiş veya bilgisayar tarafından üretilen animasyonu ifade etmesidir.

Ancak son yıllarda Netflix, Pluto ve Castlevania: Nocturne serileri de dahil olmak üzere kendi orijinal animelerini üreterek bu geleneksel anlayışa meydan okumaya karar verdi.

Dolayısıyla bunu göz önünde bulundurarak Avatar'ı sırf sektörün geçmişinden dolayı anime kategorisinden çıkarmak neredeyse haksızlık gibi görünüyor.

Anime dünyasındaki en büyük belirleyici faktör menşe alanıdır. Ancak animenin Japonya dışında küresel bir fenomen haline gelmesi ve Netflix gibi büyük platformların anime trenine binmesiyle birlikte, tanımlayıcı çizgiler bulanıklaşıyor. Avatar her zaman onların arasında yer aldığından, artık Avatar: The Last Airbender'ın sadece bir anime olarak değil, aynı zamanda tüm zamanların en iyi animelerinden biri olarak kabul edilebileceği sonucuna varmak yanlış olmaz.
 

Konuyu görüntüleyenler

Üst